Danstherapie – De Basis

Danstherapie

Technieken die gebruikt worden in de Moderne danstherapie zijn onder andere: concentratie, specifieke ontspanningstechnieken, beeldspraak en praktische oefeningen. Moderne danstherapie is een gespecialiseerde praktijk die gericht is op het helpen van individuen om obstakels en belemmeringen te overwinnen, met als uiteindelijk doel het bereiken van meesterschap in de dansstijl van een individu. Vandaag de dag zijn er specifieke trainingsprogramma’s beschikbaar voor mensen binnen de volgende 4 categorieën.

1- past therapeutische inductie van de trancetoestand toe op de cliënt, zodat de cliënt zich een emotionele of persoonlijke situatie herinnert die voor hem van betekenis is;

2- geeft specifieke feedback over slechte bewegingen in de dansstijl van de cliënt;

3- maakt gebruik van directe en indirecte therapeutische vraagstelling en andere functionele therapeutische technieken om de cliënt te helpen bij het oplossen, en het oplossen van de emotionele beweging van het individu.

4- is een directe herhaling van de therapeutische trance toestand inductie op de cliënten, om ervoor te zorgen dat de cliënt blijft slagen in het proces van oplossing van de emotionele toestand, zowel mentaal als in de dans.

Wat heeft de klant nodig?

Iemand die danstherapie ondergaat, zal een instantie nodig hebben om hem in het proces te begeleiden.

Wie kan bij het proces worden betrokken?

Alle personen die een voorgeschiedenis hebben van moeilijkheden in individuele beweging kunnen worden geïnduceerd in het proces van danstherapie.

Hoe kan het proces worden georganiseerd?

Om een cliënt te laten deelnemen aan het proces van danstherapie moeten er hele stappen worden gezet:

Wil het proces werken, dan MOET het in een specifieke volgorde van stappen worden uitgevoerd.

Tijdens het eerste deel is het onpraktisch om de cliënt te dwingen aan een paal te zwaaien.

Tijdens het proces van het ontwikkelen van een natuurlijke swing moet de cliënt worden aangemoedigd om een aantal van de belangrijkste delen van zijn lichaam op te tillen en te laten zakken. Dit is waar bewegingstechnieken en feedback aan de cliënt kunnen worden geleerd.

Wat moet de cliënt nu doen?

Een deel van het proces omvat de ontwikkeling van een vestibule die de cliënt kan gebruiken om zijn lichaamsdelen op te tillen en hem zo te helpen op zijn normale en natuurlijke manier te bewegen, hoewel dit geen vereiste is.

Het is belangrijk dat de cliënt leert deze zwaaibewegingen te gebruiken om het ademhalingsritme van het hart, de hartslag en de bloeddruk te reguleren, in de handel ook wel het “cardiale systeem” genoemd.

Door dit te doen, zal danstherapie de cliënt helpen om een gevoel van innerlijke balans en stabiliteit te krijgen, en ook het oplossen van lichamelijk ongemak en eventuele ziekte vergemakkelijken.

Hoe lang duurt het?

Het is belangrijk om het succes van de therapie te baseren op de bereidheid van de cliënt om deel te nemen aan het proces.

Het is ook nuttig om de bereikte psychologische en emotionele toestand te controleren.

tranen kijkend naar therapie

nagelbijten

nagellak

Intussen is het nuttig voor de therapeut om, als de cliënt niet verbetert binnen de toegewezen tijd in de sessie, te suggereren dat hij misschien uit een “niet-dansenergetisch” deel van zichzelf komt. Dit kan betekenen dat hoe langer de cliënt in de therapie blijft, des te waarschijnlijker het is dat hij uit een ander energiesysteem komt.

“Nee” zeggen

Bespreking van de geboekte vooruitgang met de cliënt tijdens de eindsessie, waar de cliënt in staat zal zijn zichzelf te praten over het ‘wat en hoe’ van de moeilijkheden die hij heeft doorgemaakt en waar hij zich kan bezighouden met het ‘voelen van de pijn’-proces.

Geconfronteerd met de informatie die de cliënt mij vertelde, ‘besloot’ ik dat ik hen zou opzoeken, hen zou sms’en en bij hen zou gaan kijken.

voor extra sessies, ja, vooral tijdens de periode van herstel

afbreuk doen aan andere therapieën die beschikbaar zijn, maar in de wacht kunnen worden gezet omdat de cliënt uit de “beloningscyclus” is gevallen, met andere woorden de cyclus is over het algemeen voorbij, dus dit betekent dat de cliënt op dat moment niet “in het kader” is om de cyclus te voltooien, in het geheel niet!

uitdagingen uitzetten

emotionele intelligentie

emotionele expressie

fysieke beweging

Ik praat meestal door mijn uitdagingen heen en merk dat als ik de cliënt geen “pas-of-leg-uit” denkraam geef, hij of zij vindt dat het proces geen moeilijkheden oplevert.

Ik stel vragen op basis van wat we al gedaan hebben en werk met de persoon samen om hem te laten zien hoe hij met een bepaalde uitdaging moet omgaan, of in dit geval, de tijd dat de cliënt het probleem had opgelost.

Ik stel toetsstenen vast, of sleutelbegrippen waaraan de cliënt zich in elk stadium van het proces kan vasthouden. Het is heel belangrijk om in alle stadia van de therapie vast te houden aan alle ontdekkingen en om niet in een ‘meesterwerk’ van iets te vervallen voordat er ook maar enige vooruitgang is geboekt.

Ik probeer alle kinesthetische en psychomeuze associaties die de cliënt vasthoudt tijdens het proces vast te stellen.

Lees meer

Coach

Leave a Reply

Your email address will not be published.