Gele voordelen

therapieDaarnaast wordt de derde categorie het Gele Voordeel genoemd. Het voordeel wordt vaak erkend als de derde soort zorg, hoewel deze het minst wordt benadrukt. Dit is de zorg voor ouderen of zieken en gehandicapten, waarbij emotionele steun wordt verleend, hun leven op zinvolle wijze wordt verrijkt en hun vroegere jaren worden verlengd. Het gele voordeel is een beetje een mengelmoes.

Deze zorg is in de eerste plaats gericht op de behoeften en de mogelijkheden van de persoon en op de persoon zelf. Dit soort zorg strekt zich uit tot activiteiten van het dagelijks leven, waaronder het juiste gebruik van meubilair en het opstaan van het bed bijvoorbeeld. Hoewel sommigen in Helen’s studie in betrekkelijk goede gezondheid verkeerden, verkeerden velen in erbarmelijke omstandigheden en waren velen niet in staat voor zichzelf te zorgen. Het gele voordeel is echter aanwezig of de verzorger al dan niet in staat is te beoordelen wat goed is voor de persoon en of in zijn behoeften zou worden voorzien door zorg te zoeken via formele zorg of informele zorg. Het Gele voordeel is vaak gebaseerd op de ervaring van degenen in de omgeving van de zieke of gehandicapte persoon. Degenen die in de omgeving van deze mensen wonen die formele of informele zorg ontvangen, kennen hen soms beter, hebben familiebanden en misschien persoonlijk begrip. Dit is de Paulos-limiet – veroorzaakt door het feit dat wij in ons leven vaak projecten aannemen, “wanneer wij in het gezelschap zijn van”.

Ten tweede is geel voordeel vaak een punt van zorg voor zowel de verzorger als de zorgbehoevende. Dit blijkt uit het volgende:

o Vaak zijn de behoeften van de persoon niet vanzelfsprekend.Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat – terwijl ongeveer de helft van ons geen aalgie heeft opgelopen in ons gewone leven – bijna iedereen van ons een verlangen heeft om alleen te zijn.o De persoon heeft aanmoediging nodig.Dit is vaak gemakkelijker te geven dan te ontvangen.Het helpt om de persoon mee te nemen naar onwaarschijnlijke plaatsen, zoals een actrice zien die je bewondert, of een sollicitatiegesprek, of een vriend helpen verhuizen wiens rolstoel in je woonkamer staat. o Het helpt om aandacht te hebben voor de noden van anderen en rationalisaties aan te reiken waarom het gedrag van de persoon begrijpelijk is. o Het helpt om deel te nemen aan de Relatietherapie Arnhem van de persoon. Dit betekent complimenten geven of iets uitleggen aan een persoon wiens taal niet Engels is.

Wat misschien het beste is aan het voordeel van Geel is dat het duidelijk is voor degenen in de situatie van de persoon om te communiceren . Geel is een ‘uitdaging’ voor degenen die macht hebben over de persoon. Geel kan een uitdaging zijn in die zin dat de persoon in kwestie het minste idee heeft van wat hij verder moet doen met het feit dat is vastgesteld dat hij hulp nodig heeft. Meestal zal Geel een uitdaging zijn om aan te gaan, omdat niemand wint als het gaat om verantwoordelijk te zijn voor het leven van een ander.

Als u de arts, advocaat en soms verzorger van uw dierbare bent, wilt u hem helpen zijn ruggengraat te verbeteren? Leer hen dan Geel.

Leer een paar zet-ideeën uit een van je favoriete romantische roman(s). Gele bladzijden, die met minstens een paar zetwoorden per bladzijde, die goed zetten met actie of de actie verplaatsen naar de volgende tijd zijn het vaakst opgezet om te helpen met Geel. Probeer doelen te stellen zoals om twee uur in het weekend gaan winkelen, of naar het park gaan voor een wandeling, een vriend of twee bezoeken, een brief schrijven, naar een verhaal luisteren, een verhaal vertellen of een gebed opzeggen. Maak van uw geel het verhaal. Je zou zelfs je eigen geel kunnen schrijven en het op de koelkastdeur hangen met een briefje van jou over wat je graag zou willen zien of horen.

Ga je gang en probeer het; je zult een nieuwe vriend vinden in de praktijk van het subsidiëren van de gezondheidszorg voor je gezin.

Ze blijven me maar vragen… Zei mijn moeder niet altijd dat ze liever had dat de dokter me met Thanksgiving behandelde?” Ze staren me nog steeds aan en ik antwoord met het sterkst mogelijke antwoord: “Ze heeft liever dat je me met Kerst behandelt.” En dan komt de blik terug; een die zegt, “Maar wat heb ik deze keer anders gedaan?” Dus ik lach gewoon en een steeds meer gefrustreerde uitdrukking komt over mijn gezicht. Ja, ik heb een paar theorieën over waarom dit gebeurt. Maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe informatie. Dus als er een manier is waarop we dit kunnen erkennen zonder ons hysterisch te maken, laat het me dan alsjeblieft weten. En dan kan iedereen een gelukkige Thanksgiving hebben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.