Hoe gebruik je haarverf

Highlights Rotterdam kapper

Het accentueren van haar betekent het kleuren van alleen de witte, grijze of blonde lokken. De reden waarom dit wordt gedaan is om strepen te verwijderen en/of highlights toe te voegen. Er kunnen verbluffende effecten worden bereikt als de highlights vlak bij de haaraanzet worden aangebracht.

Wat kan er gedaan worden om de hoogtepunten te minimaliseren?

– Het belangrijkste is om je haar zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke kleur te houden.

– Zorg er ook voor dat je een kleur kiest die zo dicht mogelijk bij je eigen kleur ligt. Bijvoorbeeld, als je zwart haar hebt, probeer dan een zwarte highlightset te vinden.

– Wat u wilt vermijden is de kleur te drastisch te veranderen, omdat dit meestal een clowneske indruk kan geven.

– Wat je moet doen is de kit binnen 2 tinten van je natuurlijke kleur houden.

– Als u een gradueel kleursysteem gebruikt, kunt u het beste beginnen met de lichtste tint en toewerken naar donkerder highlights.

– Als je al overgestapt bent op een verspringende kleur, dan kun je het beste minstens 2 weken wachten voordat je besluit of je de tint nog verder wilt veranderen. Zo krijgen je hoofdhuid en haarwortels de kans om zich aan te passen.

Vormgeven/kleuren:

– Haarvormers en kleursets zijn een geweldige manier om geleidelijk de kleur van het haar te veranderen. Er zijn gekleurde scheerapparaten die u kunt gebruiken om veel haar van de voorkant van uw hoofd te scheren, waardoor u schonere lijnen krijgt.

– Wanneer u uw haar kleurt, laat het dan een beetje groeien en kleur dan kleinere secties. Dit is een zeer effectieve procedure die door veel beroemde hairstylisten wordt gebruikt.

– Je kunt ook een kleurstof gebruiken om het contrast te verminderen, maar er is een grens aan hoe ver je kunt gaan. Soms gaat de kleurstof die je gebruikt te ver.

– Een andere manier om haarverf in uw voordeel te gebruiken is het gebruik van highlights. Door de bovenste laag van het haar te highlighten, vergroot u uw haar en laat u het opvallen.

– Kleur je haar niet te zwaar. Doe het goed. Te veel kleurstof zal je haar gelig maken, en ook verkleuren.

– Ook wanneer u uw haar kleurt, moet u 2 weken wachten tussen twee verfbeurten. Als u de verf aanbrengt en daarna nog een laag aanbrengt, kan de textuur van het haar ongelijk worden en ziet het er vlekkerig uit.

– Maak het karwei af door je haar te verzegelen met een product als Serum, dat het haar zal verzwaren en het in een mooie vorm zal brengen.

Hoewel eerder vermeld, zijn er een overvloed aan producten die kunnen worden gebruikt om de prestaties van verfkleuren te verbeteren, maar er zijn slechts een paar producten die echt noodzakelijk zijn voor een optimale haarkleur. Dit zijn de producten die echt heilzaam zijn, omdat ze de haarkleur revitaliseren en het er helder en gezond uit laten zien.

Denk er bij haarverzorgingsproducten echter aan dat betere resultaten meer geld betekenen. Hoe beter de kleur, hoe duurder het zal zijn om het bijhorende product aan te kopen. De meeste kapper begrijpen dit en zullen u graag vertellen waar u op moet letten voordat ze de rode loper uitrollen.

Ben je klaar om met de Clippers mee te gaan? Ja, dat zijn jullie!

Lees meer

Kapsalon

Heren kapper

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.