Hoe haalt u het beste uit uw tiener?

tiener

Verschillende studies hebben aangetoond dat langdurig televisiekijken het risico op organisaties als SIDS kan verhogen. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat uw baby voldoende rust krijgt tijdens zijn of haar dutje.

De adolescentiejaren staan bekend om de afwezigheid van slaap. Nadat de adolescenten zoveel calorie├źn hebben verbrand door krachtig te sporten, zware muziek te studeren of zelfs uitdagende videospelletjes te spelen, kunnen ze het niet laten alcohol te drinken om de energie te krijgen die ze nodig hebben om te overleven. Anders is het risico van drinken toch kleiner dan men zou denken.

Als ze veel onderweg zijn, als de studie erg stimulerend is, als er vrienden of familieleden thuis zijn om de opwinding te delen, zou het meer dan gezond zijn voor een persoon om de hele dag door constant te slapen. Bijna tezelfdertijd echter is een meer aangename en rustige manier van ontspannen belangrijk om de tijd te krijgen om zich op te laden voor een drukke sfeer. Een bedtijdroutine van lezen of wat zachte muziek moet waarschijnlijk worden vermeden waar het voor uw tiener een verleiding zou kunnen worden om van het bed te springen.

Naast het vermijden van overprikkeling van het zenuwstelsel, is het een goed idee om te veel praatjes laat op de avond en eventueel tegelijkertijd leidende adviezen te vermijden. De meeste ouders zijn te moe om hun kinderen te helpen het sociale isolement en de afwezigheid van sociale gunsten te begrijpen. Het gezelschap van andere mensen is soms geen goed idee om de aandacht van een tiener te trekken. Het is beter om zich af te zonderen op een volkomen rustige plaats en onmiddellijk te beginnen communiceren met hen zonder enig geluid. Op een bed of op de grond gaan zitten met iemand om mee te praten is ook een uitstekend idee om de kans te vermijden dat je tiener genoeg van je denkt om de grenzen te verleggen.

Het is veilig te zeggen dat het afnemen van de natuurlijke produkten van schoonheid en liefde iemands problemen vergroten. Een tiener die zich probeert te redden, komt in de problemen. Door een grote wens te tonen om wat tijd met elkaar door te brengen, door een sfeer van troost te scheppen in plaats van elkaar met geweld de tijd te ontnemen, kan uw tiener de warmte voelen van het einde van de werkdag. Het is ook belangrijk dat u geen sfeer schept alsof uw tiener zich voortdurend van u terugtrekt. Probeer het niet persoonlijk op te vatten.

Een tienerleefstijl is aanvaardbaar op voorwaarde dat het niet te veel de andere kant op wordt.

Als er een gedragswijziging is, toon u dan een paar weken later of onmiddellijk na de verandering enige bezorgdheid – weeg het op een paar manieren met een gevoel voor proportie af en neem het individueel. U hoeft helemaal niets te zeggen. U zult zich veel beter voelen en uw tiener zal weten dat u de verstandigste ouder bent. Houd de relaties met je tiener dus zo Gezonde leefstijl Utrecht mogelijk en respecteer vooral je tiener. Zolang jij en je tiener respect voor elkaar tonen is er geen reden voor overbezorgdheid of spanning. Het kan beide kanten op gaan.

“Veracht woorden, maar spreek de waarheid in liefde, in zuiverheid, in beminnelijkheid; in kalmte, in rust, in vrede.”

Ik hoop dat deze thuisles uw tiener zal helpen om in de toekomst beter voorbereid te zijn op de ouderlijke verantwoordelijkheid. Wees geduldig en ontspannen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.