Hoe vind je een kapper?

Herenkapper Utrecht

Voor we beginnen, weet dat ‘barbier’ komt van het Latijnse ‘barus’ en verwijst naar een scheermes.

De betekenis van het woord barbershop was, en is nog steeds, het huis of de plaats waar de barbiers zich scheren, hetzij met messen of met een schaar.

In de VS heeft de term een andere betekenis. Het is ofwel:

Barber Shop – een zaak waar barbiers hoofden, gezichten, borstkassen, voeten en baarden scheren.

Salon – een plaats waar de herenkapper winkelt.

Als u een kapperszaak aantreft, zal er boven de deur een bordje hangen met de tekst ‘barber shop’. Of, in gevallen waar het gebouw gedeeltelijk als kapperszaak wordt gebruikt, zal een van de borden ‘barmaids’ zijn.

In sommige kleinere plaatsen kan de barbier ook een barbier-pectant zijn, wat betekent dat hij ook een masseuse of een estheticus is.

In Amerikaanse steden zijn de grootste concentraties kappers te vinden in kapperszaken, schoonheidssalons en ziekenhuizen.

Het komt zelden voor dat iemand in Amerika niet weet waar hij een kapper kan vinden. Het is tenslotte noodzakelijk om een gladgeschoren gezicht te hebben, toch?

Barbershops zijn te vinden in enkele grotere steden, zoals New York, Los Angeles en Chicago. In deze grotere steden zijn er ook schoonheidssalons en ziekenhuizen, waardoor het een vrij waarschijnlijke keuze is voor iedereen, aangezien een barbier meestal ook een masseuse is, en ook een schoonheidsspecialiste of estheticus.

In kleine steden kan de kapper ook een kruidenierswinkel of een winkelcentrum zijn, en in sommige landelijke gebieden kan het ook een bioscoop zijn.

De snelste manier om een kapper te vinden is door je familie, vrienden of collega’s te vragen of zij weten waar hij of zij zit. Als mensen zich scheren, kun je er vrij zeker van zijn dat hij of zij weet waar je een goede kapper kunt vinden.

Als je nieuw bent in de stad, is het ook makkelijker om mensen te vragen waar ze hun haar laten knippen. Maar de kapper zal kunnen achterhalen waar je het hebt laten doen, omdat hij of zij naar alle winkels moet lopen, en moet zien welke in de buurt is, en dus getraind is om de beste van deze winkels te vinden.

Menselijk haar wordt gebruikt om barrettes en bobbleheads te maken; synthetisch haar wordt gebruikt om handdoeken en borden te maken. Doe geen moeite om een kapper naar de oorsprong te vragen, want de meesten weten het niet.

Of zij zullen het graag met u bespreken, maar u vraagt zich misschien af wat de bedoeling ervan is en hoe lang het haar er gewoonlijk over doet om weer aan te groeien.

De beste kapperszaken liggen meestal meer dan een halve mijl van de dichtstbijzijnde supermarkt, winkelcentrum of kantoor. Ze hebben ook een goede hoeveelheid ruimte. En ze zijn meestal schoon, modern en goed georganiseerd.

Ze kunnen echter nogal streng zijn over het dragen van een stropdas.

Ze zullen je vragen hoe lang je er al komt, of je er net bent komen wonen, of dat je er al jaren komt. Ze kunnen u ook vragen om lid te worden van hun Facebook-pagina, maar als u dat niet wilt, is er niets mis mee om uw persoonlijke voorkeuren kenbaar te maken.

Biedt het personeel thee, water of koffie aan? Dat is niet altijd nodig, want koffie kan melk bevatten, wat allergie├źn kan veroorzaken.

Ze moeten je niet vragen achterover te leunen terwijl ze je haar trimmen of knippen, noch moeten ze je proberen over te halen afstand te doen van je lengte. Als je daar bent om een klus te laten doen, is het dan geen goed idee om tijd te besteden aan het helpen van de persoon om het voor elkaar te krijgen?

Ze moeten suggesties geven, maar niet pushen. punten, details over hoe je je haar moet stylen, speciale aanbiedingen zoals een gratis knipbeurt of een gereduceerde prijs voor een groep vrienden, enz.

Dit zijn maar een paar van de manieren waarop een kapper u en uw voorkeuren, antipathie├źn en verwachtingen kan leren kennen bij de voorbereiding op de geboorte van uw kind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.