Hulp krijgen bij depressie?

Hoewel de kwestie van depressie niet vaak aan de orde wordt gesteld, is het een zeer ernstige. Statistieken bevestigen dat meer dan 18 procent van de bevolking in ons land aan depressie lijdt.

Het is belangrijk om te erkennen dat een klinische depressie u lusteloos, verward, angstig en ongelukkig kan maken. Het kan ook sociale fobieën veroorzaken en uw vermogen om nieuwe vrienden te ontmoeten beperken. Er wordt een zekere mate van klinische incidentie verwacht bij herstel, maar het moet duidelijk zijn dat therapeutische behandelingen niet altijd moeten worden versterkt. Andere manieren om hulp te krijgen zijn onder meer steungroepen, medicatie, psychotherapie en sociale rehabilitatie.

Sommige dingen waarvan we weten dat ze kunnen helpen:

1. Ben je je bewust van je omgeving? Je bent het aan jezelf verplicht om te leren hoeveel je wordt beïnvloed door je omgeving.

2. Kan uw baan worden verbeterd? Controleer je werkplek, je baankeuze, je controle over je werk en de waarde van je werk.

3. Bent u financieel onafhankelijk? U dient over een redelijk bedrag aan eigen financiële middelen te beschikken als u eigen middelen wilt kunnen kopen.

4. Gebruikt u uw eigen middelen verstandig? U zult een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid bereiken als u verstandig met uw eigen middelen omgaat.

5. Heb je sociale relaties? Mannen en vrouwen die geen goede vrienden of familieleden hebben, zijn eilanden zonder invloed.

6. Doet u aan een of andere vorm van vrije tijd? Dit kan vrijwilligerswerk zijn, reizen, naar bars en clubs gaan, uitgaan met vrienden, een boek lezen, tv kijken, knutselen en tuinieren. Hoeveel tijd besteedt u in deze gebieden?

7. Doet u iets voor uw kinderen of kleinkinderen? Of voor hun opleiding? Kinderen en kleinkinderen hebben speciale behoeften en groeien op in een totaal andere omgeving dan waarin wij zijn opgegroeid. Neem de tijd om uw kleinkinderen te helpen.

8. Behoort u tot een religieuze samenleving?

9. Heb je vrienden? Dit kan elk type vriend zijn, van een oude juddl tot een naast familielid. We hebben allemaal iemand nodig die ons vertelt wanneer we iets verkeerd doen, of wanneer we tevreden zijn. Het is meer ontspannend om iemand van onze wandaden te vertellen, dan voortdurend te bekennen.

10. Doet u een positieve oproep voor uw land? Wat levert het u op? Kijk eens naar de grondwet van uw land, wat zijn de leeftijden van de burgers? Wat is uw houding ertegenover?

Al deze vragen zullen u helpen te beseffen hoe belangrijk we zijn en hoeveel we iedereen nodig hebben om ons te steunen.

Er is geen simpele oplossing voor deze vragen, maar van één ding kun je zeker zijn. Als je al het bovenstaande doet, is alles in je eigen voordeel, omdat je alleen maar gezonder en gelukkiger wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.